Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

joi, 31 martie 2011

Asigurarea principiului de echitate socială... amânat: este corect sau discriminatoriu, partea II



Trăiască Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie!
Proletari din toate ţările uniţi-vă!
Slavă PCUS!
Toată puterea sovietelor!
Cauza lui Lenin trăieşte şi biruie!
Lenin, Partidul, Komsomolul!
Pământ ţăranilor! Fabrici şi uzine muncitorilor! Puterea Poporului!
Pace! Muncă! Mai!
Cine nu lucrează, nu mănâncă!

Brrrrrrrrrrrrrr
Treziţi-vă!!!
A da, da!

Trăiască Alianţa pentru Integrare Europeană!
Slavă AIE!
Toată puterea AIE!
Echitatea socială în RM s-a instaurat definitiv!

Mă întrebaţi de unde şi cum?
Poftim.

După cum observaţi din articolul „Parlamentul R. Moldova i-a lăsat fără privilegii” în sfîrşit „cele 3% din populația Republicii Moldova nu va mai fi privilegiată. Este vorba de judecători, procurori şi funcţionari publici. Proiectul de lege care prevede majorarea treptată, cu 6 luni în fiecare an a vârstei de pensionare a acestor categorii de salariați a fost adoptat, marți, 29 martie cu votul majorităţii deputaţilor din alianţa de guvernământ, comuniştii, însă, au votat împotrivă. Modificarea va fi pusă în aplicare începând cu 1 iulie, 2011, iar către anul 2034, vârsta de pensionare în Republica Moldova va fi aceeaşi pentru toate categoriile de salariaţi.”


De asemenea conform raportorului „proiectului, ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga” această modificare „are drept scop crearea condiţiilor egale pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova”.

Nici de cum nu pot înţelege în ce constă aşa numitul principiu de „creare a condiţiilor egale pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova”.

După mine, dacă e criză economică mondială, dacă e criză economică în ţară, apoi dragii mei poliţişti, judecători, procurori şi inclusiv funcţionari publici, stabilim drepturi egale pentru toţi şi respectiv PUNEM ÎN APLICARE LEGEA DE LA DATA PUBLICĂRII ŞI NICI VORBĂ DE CAREVA AMÎNARE, SAU MAJORARE TREPTATĂ A VÎRSTEI DE PENSIONARE PENTRU ACESTE CATEGORII DE SALARIAŢI!!!

Altfel spus, anume cei ce urmează să se pensioneze ulterior SUNT PRIVELEGIAŢI COMPARATIV CU COLEGII SĂI MAI TINERI, NU!?

Apoi, despre ce CONDIŢII EGALE PENTRU TOŢI CETĂŢENII Republicii Moldova noi vorbim?!

Acest proiect de lege la sigur nu face  faţă unei expertize anticorupţie!!!

ECHITATE SOCIALĂ ÎN RATE (eşalonată)!!!

Mai tărziu voi reveni la această temă privind echitatea socială, la moment Vă pun la dispoziţie un certificat cu privire la salariul unui inginer de rând dintr-un ÎMGFL!


Un comentariu:

  1. Pai da, sunt de acord, mai intii tinem in servicu public toti pensionarii pentru ca vai de ei nu le ajunge pensia si plus salariu si nu permitem tinerilor specialisti sa promoveze - ca daca nu le place sa se duca - si acum tot tinerii sunt discriminati cind se decide esalonarea virstei de pensionare. deci, ies la pensie cum trebuie toti cei ce "saracii", "s-au rupt" lucrind,iar tinerii cu noi idei, cu dorinta de a schimba ceva in tara asta supraaglomerata de pensionari marasmatici, urmeaza sa suporte consecintele asa spusei echitati..hahaha..ma intreb se merita sa-mi pierd tineretea in serviciul public? pentru ce? pentru salariu de nici 2000 lei care nici nu acopera facturile? da, cred ca nu se merita. cu adevarat in timpul apropiat in Moldova vor ramine doar invalizii si pensionarii, sa vedem atunci ce va mai fi....cine ar mai avea nevoie de asa legi antidiscriminatorii in ghilimele.

    RăspundețiȘtergere