Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

luni, 14 martie 2011

Asigurarea principiului de echitate socială... amânat: este corect sau discriminatoriu

Pretinsul argument de modificare a legislaţiei de pensionare pentru categoriile de „privilegiați” este chipurile „asigurarea principiului de echitate socială”. Aparent ideea este bună! Dar, acest „băţ” cu două capete bate de fapt în generaţiile tinere şi favorizează funcţionarii şi demnitarii publici de vârsta prepensionară din actuala guvernare. De ce oare? Apare de la sine un singur răspuns: este un caz de lobby.
LOBBY s. n. Grup de persoane care influențează, din afară, hotărârile unui parlament; grup de presiune. [Pr.: lóbi] – Cuv. engl. Sursa: DEX '98
Dacă se pretinde „asigurarea principiului de echitate socială”, apoi  să se asigure acum şi pentru toţi. În realitate echitatea socială se amână pentru o perioadă de… nuştiu câţi ani.  Ţinând cont de faptul că majoritatea din demnitarii publici care au participat, propus, promovat, discutat sunt cam de vârsta prepensionară… era şi „normal” să-şi asigure viitorul propriu în primul rând!
Ţinând cont de faptul că suntem în plină criză economică la nivel mondial şi naţional era cazul ca efectul acestui proiect de Lege să fie resimţit imediat, însă după cum obseravţi mai jos efectul maxim va fi atins doar peste 10-24 de ani!?
Să facem calculele de rigoare pentru:
Poliţişti, procurori – vârsta actuală de pensionare - 50 ani, pentru a atinge cota maximă de 57 (femei) şi respectiv 62 (bărbaţi) de ani este necesar de 14/24 de ani.
Funcţionari publici – vârsta de pensionare 52 (femei) /57 (bărbaţi) de ani, pentru a atinge cota maximă de 57 şi respectiv 62 de ani este necesar de 10/10 de ani.
Reiese că nu e vorba de "echitate socială" - pretins argument de modificare! E vorba de un populism "curat" şi un caz clar de lobby mascat sub de o grija "nemărginită de "asigurare a principiului de echitate socială".
Iar dacă analizaţi CV-urile de mai jos a demnitarilor - autorii acestei modificări veţi observa că de fapt au mai avut grija şi de ei. Faceţi clik pe imagine şi observaţi anii de naştere, stagiul şi faceţi concluziile când urmează să se pensioneze: 
 Felicitări dna ministru, în doi ani veţi fi pensionar!!!

Felicitări dle viceministru, această modificare nu vă va afecta pentru că într-un an ieşiţi la pensie.
CINE ÎŞI TAIE CREANGA DE SUB PICIOARE?!?!
O asigurare din contul viitoarelor generaţii de funcţionari! BRAVO! Iată asta zic eu "echitate socială"!!! 
Care de altfel (şic) contravine legislaţiei în vigoare, fiindcă nici un drept salarial câştigat nu poate fi anulat prin altă Lege. Curtea Constituţională s-a pronunţat în  hotărîrile nr.4/27.01.2000; nr.34/19.09.2002; nr.9/30.03.2004 
Păcat că de altfel nimeni nu va avea curajul să atace această modificare de Lege în Curtea Constituţională! Nu e "la modă" astăzi să aperi drepturile funcţionarilor publici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu