Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 27 iunie 2015

Pretinși jurnaliști și „slugi ale poporului” în acțiune...



     Am ajuns și eu vedetă tv...

     În realitate, deputații PSRM, inclusiv și A. Labuneț, au terorizat săptămîna aceasta membrii birourilor electorale din sectorul Botanica  încercînd să înregistreze cererile unor alegători pentru votarea la locul aflării. Aceste cereri au fost scrise la inițiativa socialiștilor și aduse chiar de ei la birourile electorale!
     Art.55 (4) din Codul electoral prevede dreptul alegătorului să voteze la locul aflării în cazul în care, cetățeanul, din motive temeinice (de sănătate s.a.),  nu poate veni la secția de votare.
     De asemenea, Comisia Electorală Centrală a aprobat prin Hotărîrea nr.3391 din 30 iulie 2010 Instrucţiunea cu privire la procedura de vot cu urna mobilă, care prevede expres, în pct. 5, că alegătorul „poate depune cererea prin intermediul unui membru al familiei sale sau, după caz, poate solicita asistentului social din cadrul primăriei intervenţia în acest sens.”
     Astfel, tovarășii deputați și alți susținători ai lor, care în acest sfîrșit de campanie electorală pretind că fac voluntariat, ar fi bine să cunoască și să respecte legislația electorală și să nu interpreteze buchia legii după propriul plac.
     Insinuările făcute de reprezentanții socialiștilor dar și pretinsul jurnalist de la curaj.tv, precum că ar fi fost discriminați unii alegători sau că am fi făcut campanie electorală Partidului Liberal sunt niște aberații și fantezii bolnave. De fapt, ei sunt cei care au adunat  cererile încălcînd legislația electorală. Au încălcat legea și atunci cînd încercau să-i determine pe membrii birourilor să înregistreze aceste cereri. Din păcate, unii consideră că democrația înseamnă anarhie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu