Postări populare

Faceți căutări pe acest blog

vineri, 19 aprilie 2013

Vlad Filat va fi învestit în funcția de premier. Igor Dodon va încerca să se răzbune pe Dorin Chirtoacă


     

     Oamenii politici de la Chișinău devin tot mai previzibili. După alegerea lui Corneliu Gurin în funcția de Procuror General cu votul a 51 de deputați este clar că zarurile au fost aruncate. Pentru ca Vlad Filat să poată reveni în fruntea Guvernului, PLDM a acceptat candidatul la funcția de procuror general desemnat de Președintele Parlamentului Marian Lupu. Totodată, deputații liberal democrați  au fost nevoiți să voteze proiectul propus de democratul Vlad Plahotniuc privind aplicarea unui sistem mixt la alegerile parlamentare.
     Ce îl va motiva însă pe liderul socialiștilor Igor Dodon să voteze pentru noul guvern?  Cu siguranță, nu doar dorința de a rămâne deputat până la viitoarele alegeri parlamentare ordinare. Igor Dodon nu poate accepta că a pierdut la limită funcția de primar al municipiului Chișinău în 2011. El vrea să-și ia revanșa. Dodon va vota pentru Vlad Filat premier pentru a avea susținerea PLDM-ui la referendumul de demitere a lui     Dorin Chirtoacă pe care vrea să-l organizeze în toamnă. 
    Ce-a obținut grupul transfugilor liberali în frunte cu Ion Hadârcă? Deocamdată, nimic. Nimeni nici nu i-a băgat în seamă atunci când s-a cerut susținerea prin vot a candidatului Cornelui Gurin la funcția de procuror general. Istoria s-ar putea repeta și atunci când în Parlament va fi prezentat noul Cabinet de Miniștri și programul de guvernare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu